Austraalia GP toimub nagu kord ja kohus, kinnitavad korraldajad.Foto: STRINGER
Vormel 1
9. märts 2020, 11:30

Austraalia lubab F1 avaetapil pealtvaatajad ringraja äärde

Koroonaviirus külvab maailmas hirmu ning paljud spordivõistlused peetakse tühjade tribüünide ees või jäetakse sootuks ära. Vormel 1 hooaeg stardib eeloleval nädalavahetusel Austraalias ning korraldajate kinnitusel ei näe nemad mingit põhjust, miks pealtvaatajaid võidusõidule mitte lubada.

Varem oli saanud teatavaks, et aprillis Shanghias toimuma pidanud Hiina GP on edasi lükatud ning Bahreinis kihutatakse 22. märtsil ilma publikuta, kuid Austraalia GP pealik Andrew Westacott ütles, et Melbourne'is pole see teemaks.

"Mitte mingil juhul," kinnitas Westacott. "Pühapäeval oli Melbourne'is kriketimängul 86 000 pealtvaatajat - me peame asju mõistusega võtma ja eluga edasi minema, võttes mõistagi samal ajal tarvitusele vajalikud ettevaatusabinõud."

Kui enamik vormel 1 meeskondades paikneb igapäevaselt Inglismaal, siis suurest viiruskoldest Itaaliast on Austraaliasse saabumas AlphaTauri (endine Toro Rosso) ja Ferrari tiimid. Westacotti sõnul sujuvad ka nendega asjad plaanipäraselt.

"AlphaTauri ja Ferrari autod on lennujaamast teel ning kõik olulised isikud on samuti Austraalia poole lendamas. Ootame neid siia lähema ööpäeva jooksul," märkis Westacott.