Pjedestaalil (vasakult) Githa Michiels, Yana Belomoina ja Janika Lõiv.Foto: Erakogu
Jalgrattasport
9. märts 2020, 14:14

Eesti rattanaised kerkisid kahel võistlusel pjedestaalile

Eesti valitsev olümpiakrossi meister Janika Lõiv pälvis Kataloonia karikasarja etapil Copa Catalana Internacional Corro D’amund (C2) kolmanda koha.

Lõiv kaotas sõidu võitnud Ukraina meistrile Yana Belomoinale kahe minuti ja 11 sekundiga. Teise koha sai Belgia meister Githa Michiels (+0.54). Teise eestlannana stardis olnud Mari-Liis Mõttus lõpetas kaheksandana, kaotades võitjale üheksa minuti ja 26 sekundiga.

"Pärast Andaluusia tuuri on üpris raske uuesti leida XCO rütmi, seega oli täna peamine eesmärk uuesti proovida taluda kõrgemat intensiivsust,” rääkis Lõiv finišijärgselt. "Stardis sain kenasti teisel positsioonil minema ja püsisin grupi eesotsas. Stardiringi sõitsin koos Belomoina ja Michielsiga, kuid esimesele täisringile minnes käkerdas Michiels kõige raskemal tõusunukil niiviisi ära, et ma pidin rattalt maha tulema. Samal ajal hakkasid juunioride vanuseklassis sõitvad poisid meist mööduma. Suures segaduses tõmbasin ennast korralikult kinni ning Yana ja Githa said väikese vahe sisse. Edasiste ringidega ma enam korralikku rütmi ei suutnudki leida. Tegin oma sõitu ning kannatasin nii palju kui suutsin. Vahe esimestega aina kasvas ja kedagi taga ohustamas ka ei olnud, seega sõitsin turvaliselt lõpuni."

Nädala pärast on Lõiv ja Mõttus stardis Valladolidi GP (C2) maastikusõidul.

Nädalavahetusel toimus Monacos ka e-ratta maailmakarikaetapp, kus osales Maaris Meieri klubi Miranda Factory Team.

Meier saavutas hooaja esimese poodiumikoha, kui lõpetas kolmandana. Kuigi Meieri jaoks on e-ratta distsipliin veel uus ja vajab harjumist, näitas ta suurepärast tempot.

“Esimese võistluse kohta võib täitsa rahul olla, tehnilisi probleeme polnud ja mul õnnestus esimene etapp isegi võita. Sellest hoolimata on mul veel palju tööd teha, aga see formaat iseenesest mulle väga meeldib. Tahan järgmiste etappidega areneda ja noppida edaspidi juba võite,“ kommenteeris Meier.

Järgmine e-rataste maailmakarikaetapp toimub 17.-19. aprillil Šveitsis.