Aleksandr Loginov.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
10. märts 2020, 14:30

Hämara taustaga Vene laskesuusaäss treenib Soomes, aga tema osalemine MK-etapil on kahtlane

Tänavusel laskesuusatamise MMil Itaalias Anterselvas sprindis kulla ja jälitussõidus pronksi võitnud venelase Aleksandr Loginovi hooaja lõppu katab saladuseloor.

Venemaa koondise treener Anatoli Hovantsev rääkis kodumaa meediale, et Loginov harjutab juba Soomes, kuid tema osalemine neljapäeval algaval Kontiolahti MK-etapil pole kindel.

"Loginovi vorm ei ole kõige parem," ütles Hovantsev, kuid kinnitas, et haigus pole sportlast kimbutanud. „99protsendilise tõenäosusega jääb ta Norra MK-etapilt kõrvale.“

Meenutame, et hiljutise MMi lõpus tegid Itaalia politseinikud Loginovi ja tema isikliku treeneri Aleksandr Kasperovitši hotellitubades läbiotsimise.

Loginov rääkis Vene ajakirjanikele, et tema arvetes tegutses politsei rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) mahitusel. Konfiskeeriti telefon ja sülearvuti.

"Ma loodan, et see asi ei jää vaka alla," kurjustas dopinguminevikuga Loginov. "Loodetavasti tuleb sellest lõpuks ka midagi positiivset. See kurvastas mind, aga ma ei oota ametlikke vabandusi."

Loginov kandis aastatel 2015-2017 EPO tarvitamise eest võistluskeeldu. Veebruarikuisel MMil tuletasid mitu rivaali seda meelde ja avaldasid arvamust, et kurikuulus venelane ei tohtinuks Anterselvas võistelda.