Mart Seim.Foto: Erki Pärnaku
Spordivaria
10. märts 2020, 19:48

Olümpiapiletit jahtiva Mart Seimi jaoks ülioluline võistlus lükatakse edasi, eestlane läheb Türki selga ravima

Rahvusvaheline tõstmise föderatsioon (IWF) otsustas, et koroonaviiruse tõttu lükatakse aprilli keskel Moskvas toimuma pidanud Euroopa meistrivõistlused kahe kuu võrra edasi, juunisse.

EMil on väga suur tähtsus ka olümpiapiletit jahtiva Eesti üliraskekaalutõstja Mart Seimi jaoks, kes heitleb kontinendi ehk Euroopale mõeldud olümpiakoha nimel.

Pärast septembrikuist MMi rinnalihaselõikusel käinud Seim naasis hiljuti võistluskarussellile, kui sai Malta lahtistel meistrivõistlustel kahe tõste kogusummana üles raskuse 385 kilogrammi. 

Pärast võistlust avaldas Mart Seimi treenerist isa Alar Seim arvamust, et Moskvas peaks poeg olema võimeline tõstma 420 kilogrammi ning see peaks tagama ka olümpiapääsme.

Tänase uudise võtsid Seimid vastu positiivselt, sest see tähendab, et nad saavad tähtsaks mõõduvõtuks rahulikult valmistuda. Lennupilet pole veel ostetud, aga tõenäoliselt rändab Mart laupäeval neljaks nädalaks Türki, kus saab ühendada treenimise ja seljaravi. Seal käis ta ka eelmisel suvel ja jäi kogetuga rahule.

Lisaks ootavad Seimid 15. märtsil toimuvat rahvusvahelise tõsteliidu koosolekut, kus selgub, kas olümpiamängudele kvalifitseerumise periood pikeneb juuni lõpuni. EMi kõrval on edasi lükatud ka Aasia ja Aafrika meistrivõistlused.