RB Leipzig saatis Jose Mourinho ja Tottenhami Meistrite liigas kohvreid pakkima.Foto: MATTHEW CHILDS
Jalgpall
10. märts 2020, 23:53

MEISTRITE LIIGA | Mourinho ja Tottenhami lootused purustati Saksamaal, Valencia imet teha ei suutnud

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid esimesed veerandfinalistid. Edu saatis meeskondi, kes võitsid ka avamängu: RB Leipzig alistas vigastustest räsitud Tottenhami ning Atalanta sai kahe mängu kokkuvõttes jagu Valenciast.

Leipzig alustas kohtumist Londonist kaasa võetud üks-null eduseisus ning juba 10. minutil skooriti ka kodus, kui palli saatis Tottenhami puuri poolkaitsja Marcel Sabitzer. Kümmekond minutit hiljem tegi sama mees seisuks kaks-null ja sisuliselt oli sellega ilma vigastatud ründajate Harry Kane'i, Son Heung-Mini ja Steven Bergwijnita läbi ajama pidanud Tottenhami vastupanu ka murtud. Kolm minutit enne kohtumise lõpuvilet lõi Emil Forsberg inglaste kirstukaane sisse kolmandagi naela.

Atalanta asus samal ajal Valencia tühjade tribüünide ees kaitsma kodus saavutatud neli-üks edu. Seekord vajas Itaalia klubi vaid kolme minutit, et juhtima asuda, kui Josip Ilicic realiseeris Atalanta kasuks määratud penalti.

Väike põnevus tuli mängu veel 21. minutil, kui Kevin Gameiro viigistas mänguseisu, ent Ilicici teine penalti kaks minuti enne poolajavilet tõmbas sellele paarile joone alla.

Hispaanlased vajanuks nüüd edasipääsuks viit vastuseta väravat, kuid sellist imet mõistagi ei sündinud. Gameiro 51. ja Ferran Torrese 67. minuti tabamusest saadi küll korraks kätte isegi eduseis, ent neli minutit hiljem lõi Ilicic oma kolmandagi värava, 82. minutil ka neljanda ning seis oli neli-kolm Atalantale. Selle tulemusega mäng ka lõppes.

Josip Ilicic sai kirja neli väravat ja võis tühjade tribüünide ees rõõmustada. Foto: AP / Scanpix

Meistrite liiga kaheksandikfinaalidega jätkatakse kolmapäeva õhtul, kui vastamisi lähevad Liverpool ja Madridi Atletico (esimene mäng 0:1) ning Pariisi Saint-Germain ja Dortmundi Borussia (1:2).