Tammeka kaotas kodus Florale.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
11. märts 2020, 22:20

GALERII | Tartu omad poisid tõmbasid Tammeka eurounistusele kriipsu peale

Jalgpalli Eesti karikavõistlustel selgusid täna viimased poolfinalistid, kui Tartus läksid vastamisi kohalik JK Tammeka ja Tallinna FC Flora ning Võrus sealne FC Helios ja Tallinna Kalev.

Tammeka tuli mängule teadmisega, et oma suure unistuse ehk eurosarja pääsemise jaoks tuleks tänane matš (ja siis sellele järgnevad poolfinaal ja finaal) kindlasti võita.

Paraku hakkasid asjad kodumeeskonna jaoks kiiva kiskuma juba 16. minutil, kui nurgalöögi järel avas mänguskoori Flora poolkaitsja Markus Soomets. Kolmteist minutit skooris kiire vasturünnaku järel ka Martin Miller ning sellega läks Tammeka seis juba päris täbaraks. Muuseas, nii Soomets kui ka Miller on mõlemad Tartust pärit, neist esimene on FC Santose ja teine JK Tammeka kasvandik. Soomets esindas mullu augustis kolmel korral ka Tammekat, ning kõik need mängud sinisärgid meistriliigas ka võitsid.

Teisel poolajal kodumeeskonna mäng paranes, tekitati mitmeid häid võimalusi ning korra raksatas Andre Paju kauglöök ka Flora väravapostis. Ent kolm minutit enne kohtumise lõppu ehitas Flora järjekordse vasturünnaku, mille seekord lõpetas väravaga Rauno Alliku ja tõi nii Florale kindla 3:0 võidu.

Teises tänases veerandfinaalis nahutas Tallinna Kalev 6:0 esiliiga Bs mängivat Võru FC Heliost. Kaabutrikiga sai hakkama Kalevi ründaja Eduard Golovljov.

Eilsetes veerandfinaalides olid koha nelja parema sekka taganud tiitlikaitsja Narva Trans ja esiliigas mängiv FC Elva.