Meie Maa 3. märtsi juhtkiri, mis on nüüdseks internetist eemaldatud.Foto: Kuvatõmmis
Eesti uudised
12. märts 2020, 10:09

Koroonakannapööre: Saaremaa leht Meie Maa sööb oma sõnu erakordse küünilisusega

Kolmapäeval saabus uudis kahest koroonaviirusesse nakatunud saarlasest, kes tõenäoliselt said viiruse külge Saaremaa ja Milano võrkpalliklubide matšidel. Saaremaa ajalehe Meie Maa reaktsioon oli valulik: neljapäevases juhtkirjas rõhutakse, et ammu oleks tulnud astuda samme nagu suurte spordisündmuste ära jätmine. Alles nädal tagasi, nüüdseks veebist eemaldatud juhtkirjas, väideti aga, et on absurd, kui võistlused ära jäetakse.

Meie Maa 3. märtsi juhtkiri kannab (või kuna seda enam ajalehe portaalist ei leia, kandis) pealkirja „Terve mõistuse võit“ ning seal seisid väited nagu „Olukord, kus spordivõistlus tühistatakse viimasel ajal laineid löönud viiruse pärast, on absurd,“ ning „Ja me elame Saaremaal, eks ole? Siin on puugihaiguste paradiis, seega ei pääse välismaine viirus esirittagi.“

Ilmselt eilsete koroonauudiste valguses on Meie Maa tolle juhtkirja veebist eemaldanud. Neljapäevaks üllitati aga uus tekst: „Paanika asemel reaalsed sammud“. Seal seisab mustvalgelt „Selle asemel, et paanikat üles kütta, nagu seda on juba päris mõnda aega tehtud, oleks pidanud kohe astuma reaalseid samme. Et leevendada inimeste hirme, et tagada neile turvatunnet ja teadmist, et oma riik hoolib oma inimeste tervisest.

Reaalne samm on suurte spordivõistluste ärajätmine. Antud olukorras ainuvõimalik lahendus.“