Bobby Wood (vasakul) USA koondise särgis.Foto: Ross D. Franklin
Jalgpall
12. märts 2020, 11:11

Sorgat ootab debüüt põhikoosseisus aga ilmselt ka uus konkurent

Kui USA jalgpalli profiliigas MLS järgmised planeeritud kohtumised koroonaviiruse kiuste toimuvad, peaks Eesti koondise ründaja Erik Sorga saama laupäeval D.C. Unitedi eest platsile esimest korda algkoosseisus. Meie mees peab ennast FC Cincinnati vastu tõestama parimast küljest, sest United on pidamas läbirääkimisi USA koondise ründaja Bobby Woodiga.

Kuna Unitedi esiründaja Ola Kamara sai hiljuti tagareievigastuse ning tema naasmise aeg pole teada, otsustas United pilgu pöörata 27aastase Woodi poole.

Wood kuulub hetkel Saksamaa tugevuselt teises liigas mängiva Hamburgi koosseisu, kuid on sel hooajal nende eest platsile pääsenud vaid kuues kohtumises ning ühtegi väravat ta neis mängudes löönud ei ole.

Samas kvaliteeti on pikalt Saksamaal klubijalgpalli mänginud mehes piisavalt, näiteks 2015-2016 hooajal 2. Bundesligas Berliini Unioni esindades kõmmutas ta 17 väravat. Hiljem on ta esindanud lisaks praegusele klubile Hamburgile ka Hannoveri, nende meeskondade eest on ta 78 mängus sahistanud kümnel korral. USA koondise eest on Wood pidanud 45 mängu ja löönud 13 väravat. Viimati esindas ta rahvuskoondist 2018. aastal.

Woodiga läbirääkimiste alustamiseks vajas United MLSi eriluba ja selle nad ka said. Anonüümsete allikate teatel on läbirääkimised siiski alles algusjärgus ning pole sugugi kindel, kas üleminekust lõpuks ka asja saab.