Urmas Tali.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
12. märts 2020, 12:43

Tuntud võrkpallitreeneri suure juubelipeo külaliste seas oli ka üks koroonaviirusesse nakatunu

Läinud nädalavahetusel tähistas tunnustatud võrkpallitreener Urmas Tali Võrus oma 50. sünnipäeva. Kolmapäeval sai teatavaks, et ühel Tallinnast kohale tulnud külalisel on diagnoositud koroonaviirus.

Tali sõnul osales koos teenindava personaliga juubelipeol sadakond inimest. Kui Lõuna-Eesti Postimees on spekuleerinud, et täna hommikuks võib piduliste hulgas olnutest viirusega nakatunuid olla juba kaks, siis selle väite lükkas Tali otsustavalt ümber.

"Sain just terviseametilt info, et ajateljeliselt on ebareaalne, et keegi oleks sellelt inimeselt viiruse saanud - antud juhul on tegemist mingi agressiivse gripiviirusega, mille olemust nad veel täpselt ei tea, et kas see on nano- või mingi muu viirus," rääkis Tali.

"Kuna kogu testibrigaad tegutseb ainult koroonaviiruse testimiseks, siis kõik ülejäänud viirused on jäänud tähelepanuta. Nüüd pidavat ka seda poolt laiendatama, et saaks selgema pildi. See, et üks inimene Tallinnast andis eile positiivse [koroonaviiruse] testi, on fakt, aga muud asjad on praegu veel ennatlikud. Ootame tänase päeva ära, siis olen ka ise targem," lisas ta.