McLareni tiimi boks Melbourne'is.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
13. märts 2020, 08:19

AMETLIK: vormel 1 Austraalia GP jääb ära!

Eesti aja järgi eile kella 18 paiku meedia kaudu levinud mitteametlik teade, et vormel 1 hooaja avaetapp Austraalia GP jääb ära, on saanud lõpuks ametliku kinnituse.

Põhjuseks loomulikult koroonaviirus. Eile hommikupoolikul teatas McLareni vormelimeeskond, et on sunnitud F1 hooaja avaetapist kõrvale jääma, sest ühel tiimiliikmel on diagnoositud koroonaviirus.

"See inimene pandi karantiini niipea kui esimesed haiguse sümptomid ilmnesid ja nüüd on ta Austraalia arstide hoole all," teatas McLaren.

Läinud ööl lisas McLareni vormelimeeskond, et 14 töötajat jäävad kaheks nädalaks karantiini, sest oli lähikontaktis kolleegiga, kel diagnoositi koroonaviirus.

Valitseva maailmameistri Lewis Hamiltoni kommentaar sotsiaalmeedias etapi ärajäämisele: "Kurb küll, aga see on õige otsus. Me kõik tahaksime istuda autodesse ja võidu kihutada, aga peame olema realistlikud ja asetama tervise ja ohutuse esikohale.
 
Reaalsus on see, et asi on tõsine, inimesi sureb iga päev. Paljud on haigestunud ja neid, kes pole, mõjutab see emotsionaalselt ja majanduslikult. Keegi ei tea täpselt, kui laiaulatusliku probleemiga me silmitsi seisame, aga peaksime võtma kasutusele kõikvõimalikud ettevaatusabinõud, et maksimaalselt paljudel inimestel oleks turvaline olla.
 
Tean, et see on pettumust valmistav, sest sport ühendab raskel ajal inimesi, aga see on õige otsus. Kuulake nõu ja olge ettevaatlikud. Loodan juba varsti taas võidu kihutada, seniks olge terved."