Mikel Arteta.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. märts 2020, 13:21

Arsenali peatreener andis positiivse koroonaproovi, kolm Inglise tippklubi karantiinis

Londoni Arsenali jalgpalliklubi andis eile hilisõhtul teada, et nende meeskonna peatreener Mikel Arteta andis positiivse koroonaviiruse proovi. Täna hommikul selgus sama tõde Londoni Chelsea ääremängija Callum Hudson-Odoi kohta.

Uudisest tõukuvalt sulges Arsenal enda treeningubaasi ning kõik, kes olid hiljuti Artetaga lähikontaktis, isoleerivad end ühiskonnast. See tähendab teiste seas tervet esindusmeeskonda. Täpselt sama teatas Chelsea.

Mõistagi lükkub edasi Arsenali homne liigamäng Brightoniga. Kella 13 paiku teatas Premier League, et enne 4. aprilli ei toimu ühtki liigamängu..

"See on väga pettumustvalmistav," sõnas Arteta klubi kodulehel. "Tegin testi, sest tundsin end kehvasti. Olen tööl tagasi nii kiiresti kui mul lubatakse."

Chelsea teatas, et 19aastasel Hudson-Odoil avaldusid esmapäeva hommikul külmetusega sarnased sümptomid ja jäi treeningutelt eemale. Klubi lisas, et mängijal läheb hästi ja ta ootan treeningutele naasmist nii pea kui võimalik.

Evertoni jalgpalliklubi teatas Eesti aja järgi 11.30 paiku, et kogu esindusmeeskond ja treenerite tiim läheb kaheks nädalaks karantiini, sest ühel mängijal on koroonaviiruse sümptomid.

Watford ootab ühe mängija koroonaproovi vastuseid.

Bournemouthi väravavaht Artur Boruc ja neli esindusmeeskonna taustajõudu on igaks juhuks karantiinis, klubi teatel positiivset proovi (veel) pole.