Nicolas Gilsoul (vasakul) ja Thierry Neuville (paremal).Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
13. märts 2020, 18:08

ÕL MEHHIKOS | Neuville suhtest kaardilugejaga: jutustame omavahel üha vähem, sest kõik lood on ju ära räägitud

150 kuni 200 päeva aastas ninapidi koos – just niimoodi elab üks ralliduo. Kahe inimese omavaheline keemia peab olema laitmatu, et tohutul kiirusel kilomeetreid mõõta. Kas ja kui palju suhtlevad tööväliselt 134 rallil koos kihutanud Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul?

Neuville: ta on rohkem nagu äripartner, mitte sõber

  • Rool: Thierry Neuville (Belgia)
  • Legend: Nicolas Gilsoul (Belgia)
  • Koos sõidetud rallisid: 134

„Väljaspool tööd pole kuigi palju suhtlust. Meil on oma isiklikud elud, aga korra nädalas ehk ikka kirjutame ja uurime, kuidas läheb,“ selgitab Thierry Neuville oma töövälist lävimist paarimehe Nicolas Gilsouliga.

„Need 200 päeva aastas saame tegelikult väga hästi läbi. Aga väljaspool seda proovimegi teineteisest puhata. Rallide ajal sööme niikuinii iga päev koos õhtust, pole vaja seda teha ka vabal ajal.

Ta on rohkem nagu äripartner, mitte sõber. Nagu edukas äris ikka, siis mõistame teineteist hästi ja vahel saab ka nalja. Tõsi, nüüd jutustame omavahel üha vähem, sest kõik lood on ju ära räägitud. Tean tema kohta kõike ja vastupidi. Asi pole vaid selles, et oleme koos 200 päeva aastas... Rallinädalal istume 150 tundi samas autos!“

Nagu äris ikka, tuleb ette ka pahandusi: „Muidugi oleme teineteise peale vihastanud. Töö ei lähe ju alati nii, nagu tahame. Viimane sõnelus oli ilmselt eelmisel etapil Rootsis, aga see käis kiiresti ja möödus lihtsalt.“

Loe siit, kuidas kirjeldavat enda ka kaardilugeja vahelist suhtlust Sebastien Ogier, Ott Tänak, Dani Sordo, Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja Elfyn Evans.