Liverpooli peatreener Jürgen KloppFoto: PA/Scanpix
Jalgpall
14. märts 2020, 12:40

Inglismaa kõrgliiga kriisiplaan: Liverpool kuulutatakse meistriks ja järgmisel hooajal osaleb 22 meeskonda

Inglismaa jalgpalliliit peatas koroonaviiruse tõttu mängud kuni kolmanda aprillini. Sealse meedia sõnul valmistutakse olukorraks, kui sellel hooajal enam üldse platsile ei saada. 

Eile toimus 20 meeskonna osalusel klubide ja liiga konvrerentsikõne, kus oli arutlusel edasine kalender. Inglismaa ajalehtede andmeil oli laual kriisiplaan juhuks, kui koroonaviirusest tekitatud mängupaus venib mitmete kuude pikkuseks ja tänavust hooaega ei õnnestuks lõpuni mängida.

Kava alusel ei langeks ükski meeskond liigast välja ja lisaks tõuseks kõrgliigasse kaks meeskonda. Sellisel juhul osaleks 22 klubi, kellest viis viimast kukuks järgmise hooaja lõpuks madalamale liigatasemele. 

Samuti oli arutlusel ettepanek, kas jälitajate ees 25 punktiga juhtiv Liverpool kuulutada liiga katkestamise juhul meistriks. Antud ideele leidus siiski paar vastast, kes jätaksid meistritiitli välja andmata.

Samas tekitavad suured telelepingud tugeva surve liigahooaeg lõpuni mängida. Matšide ärajäämise puhul rikutaks telelepingut, mis võib jalgpalliliidule tähendada umbes 800 miljoni euro suuruseid kahjunõudeid.