Jelena VälbeFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
14. märts 2020, 14:04

Jelena Välbe sarjab FISi koroonaviiruse põhjustatud segaduse eest: kahju, et tegutseti nii kummaliselt

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) andis nädala alguses teada, et jätab Põhja-Ameerika tuuril ära ühe MK-etapi ja neljapäeval teates terve hooaja lõppemisest. Venemaa suusatiimi juhi Jelene Välbe sõnul tekitas FISi poolt tekitatud segadus nende koondisele kõvasti probleeme.

„Kahju, et tegutseti nii kummaliselt. Kõigepealt tühistati võistlused ühes linnas ja alles siis teistes. Vahetasime juba tagasilendude piletid esmaspäevaks, nüüd tuleb taas uued ajad leida,“ selgitas pettunud Välbe soomlaste rahvusringhäälingule.

„Suure tõenäosusega peavad sportlased terve nädalavahetuse Põhja-Ameerikast tagasi pääsemist ootama. Probleeme on,“ kirjedas Välbe.

„Muidugi on kahju, et pidime lendama pikki tunde teisele poole maakera,“ selgitas endine suusalegend ja nüüdne Venemaa suusaliidu tegelane Välbe. „Samas on selge, et sportlaste ja kõikide teiste inimeste tervis on tähtsam kui võistlused.“

Tänu etappide ärajäämisele kindlustas venelane Aleksandr Bolšunov meeste maailmakarikasarja üldvõidu. Bolšunov oli 37aastase pausi järel esimene idanaaber, kes meeste konkurentsis suure tiitli koju tõi. Viimane venelasest MK-üldvõitja enne teda oli Aleksandr Zavjalov.

„Saatsin Aleksandrile esikoha kindlustamise järel tekstisõnumi, kus ütlesin, et see on venelastele suur võit. Laususin, et olen väga uhke ja loodetavasti see on suure spordiloo algus,“ kirjeldas Välbe. Venelanna sõnul pole Bolšunov kõige jutukam, sest uhkele sõnumile tuli mehelt väga lakooniline vastus: „Aitäh.“