Martin Fourcade võttis karjääri viimasel MK-etapil võidu!Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
14. märts 2020, 15:27

VÕIMAS! Laskesuusakuningas Fourcade lõpetas karjääri võidukalt!

Soomes Kontiolahtis tegi oma karjääri viimase võistluse laskesuusakuningas Martin Fourcade. Prantslane tegi seisusele vastava soorituse ja lõpetas oma viimase MK-etapi võidukalt.

Jälitussõidus läks liidrina rajale Johannes Thingnes Bö, kes sai suusatama 20 sekundit enne prantslasi Martin Fourcade'i ja Emilien Jacquelin'i. Esimesene tiir läbiti puhtalt ja esikolmik hoidis kohti. Teises tiirus eksis Bö korra ja lasi prantslased endast mööda, kuid norralane hoidis kindlat kolmandat kohta.

Etapi eel oli teada, et kui Fourcade võidab ja Bö on viies või tagapool, siis prantslane teeniks oma karjääri viimasel etapil ka järjekordse maailmakarikasarja üldvõidu.

Kolmandas tiirus hakkas juhtuma. Fourcade ja Jacquelin eksisid korra, kuid Bö suutis üles jätta lausa kolm märku. Fourcade lahkus tiirust liidrina ja norralane viiendana ehk prantslane tõusis virtuaalselt maailmakarikasarja liidriks.

Neljanda tiiru suutis Bö läbida puhtalt, millest piisas MK-sarja kokkuvõtte võitmiseks, kuid Kontiolahti poodiumile pääsemiseks jäi sellest väheks. Karjääri viimasel MK-etapil võttis võidu Martin Fourcade, kes eksis tiirudes kokku kolmel korral. Poodiumile mahtusid ainult prantslased, sest teisena lõpetas Quentin Fillon Maillet (2 trahviringi, kaotus võitjale 2,9 sekundit) ja kolmandana Emilien Jacquelin (4; +4,5). 

„Kui ma noorena trennidega alustasin polnud ka fänne ja ring on täis,“ ei näinud Fourcade probleemi, et Soomes võisteldi tühjade tribüünide ees. „Olen uhke oma saavutuste üle ja täna oli väga ilus viis karjääri lõpetamiseks.“

„Oli väga sümboolne, et kristallgloobuse võitis Bö,“ nägi Fourcade oma viimases etapis märke teatepulga üleandmisest. Samuti oli prantslane rahul, et tema koondises on noored staarid peale kasvanud. „Saan rahus lahkuda. Olen õnnelik ja need pisarad on õnnepisarad,“ võttis Fourcade oma emotsioonid kokku.

Hooaja viimase MK-etapi 20 parimat. Foto: Ekraanitõmmis

Eestlased suurde mängu ei sekkunud. Rene Zahkna tõusis jälitusega kaks kohta ja lõpetas 48. kohal (5; +4.44,8) ning Kalev Ermits jõudis finišisse 50. positsioonil (7; +4.58,7)