Kalle Rovanperä oli Mehhiko ralli näidatuga rahul.Foto: TT/Scanpix
WRC
15. märts 2020, 11:26

Kalle Rovanperä toetab Mehhiko ralli pooleli jätmist: olime maakeral viimased sportlased, kes võistlesid

Kalle Rovanperä lõpetas oma kolmanda MM-ralli viiendal kohal. Noor Toyota sõitja oli Mehhikos näidatuga rahul ja samas tunnustab korraldajaid, et võistlus pooleli jäeti.

"Olen rahul, sest tegin üsna veatu sõidu. Positiivne on ka see, et kolmel WRC-masinaga võisteldud rallil pole eksimusi tulnud," võttis Rovanperä Mehhiko ralli Iltasanomatele kokku. "Eesmärgiks oli ralli sõita puhtalt ja see õnnetus. Kui väga kõvasti pingutasin, siis suutsin näidata ka häid aegu."

"Meil oli natuke ebaõnne, kui reedel purunes rehv ja laupäeval polnud seetõttu parim stardikoht. Oluline on, et suutsime vajadusel sõita kiiresti. Mehhiko pole väga lihtne ralli," jätkas Toyota

Pühapäevased kiiruskatsed jäeti koroonaviiruse tõttu sõitmata. 19aastane soomlane on korraldajate otsusega nõus. "Olime maakeral viimased sportlased, kes võistlesid. Selles mõttes igati õige otsus," tõdes Rovanperä.

Kalle Rovanperä on hoiab MM-sarja kokkuvõttes 40 punktiga neljandat kohta. Kohe tema seljataga on Ott Tänak, kellel on kaks silma vähem.