Anna Wijk (karikaga) peab saalihokiliidu käitumust piinlikuks.Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
15. märts 2020, 13:56

Rootsis sunniti koroonaviiruse kahtlusega sportlased platsile. Klubi peatreener: selline käitumine on skandaalne!

Rootsi saalihokiliit on sattunud skandaali keskmesse, sest sundisid olenemata levivast koroonaviirusest võistkonnad väljakule.

Rootsi saalihokiliit ähvardas võistkonnad, kes platsile ei lähe, liigast välja kukutada. "Meid lubati liigast välja visata. Ka vastane soovis mängu edasi lükkamist, aga nemadki said sama vastuse," selgitas IBK Daleni juht Urban Karlsson Aftonbladetile, kelle klubi kaotas mängu Helsingborgile 4 : 5.

Veel julmemalt käituti esiliiga võistkondadega. Kahel Lulea mängijal oli koroonaviiruse kahtlus ja klubid soovisid mängu edasi lükata. "Kui võtsime liiduga ühendust, siis öeldi, et peame mängima," kirjeldas Lulea  peatreener Pär Johansson. 

Kohtumist siiski ei peetud, sest vastasvõistkond ei lubanud Luleat saali. "Vastased sulgesid meie ees uksed, mis on arusaadav," jätkas Johansson, kelle meelest oli saalihokiliidu käitumine jabur. "See on halastamatu ja skandaalne."

Kui osad võistkonnad olid oma matšid ära pidanud, teatas Rootsi saalihokiliit liiga peatamisest. Neljal korral maailma parima saalihokimängijaks valitud Anna Wijk pidas olukorda piinlikuks. "Olen Rootsi saalihokis väga pettunud. Armastan seda spordiala, aga antud olukorras ei tegutsetud õigesti," selgitas Wijk.

Rootsi saalihokiliidu juht Magnus Nilsson kaitses omi otsuseid. "Toimisime ametlike suuniste alusel. Meie eesmärk on mängida võimalikult palju kohtumisi. Otsus polnud lihtne," õigustas Nilsson.

Mees ei soovinud kommenteerida, kas liit käitus tema meelest õigesti. "See on asi, mida tuleb hinnata peale olukorra rahunemist. Peame protsessi analüüsima ja mõtlema, mida võinuksime teha teisiti," võttis Nilsson teema kokku.