Ezequil Garay (valges) oli esimene Hispaania kõrgliiga jalgpallur, kes teatas avalikult koroonasse nakatumisest.Foto: JOSE JORDAN
Jalgpall
15. märts 2020, 15:12

Koroona jõudis Hispaania jalgpalliliigasse: tippklubi teatas viiest haigestunust

Hispaania kõrgliigas mängiv Valencia teatas, et nende klubis on koroonasse haigestunud viis inimest. Kuigi meeskond nakatanute nimesid ei avalikustanud, siis nende keskkaitsja Ezequiel Garay teatas sotsiaalmeedias, et on üks neist.

"Kõik nakatunud on isoleeritud kodudesse," selgitas Valencia oma kodulehel. "Lisaks toetame rahaliselt tervishoiuasutuste kampaaniat sotsiaalse teadlikkuse tõstmiseks."

Hetkel pole teada, kui paljud viiest nakatunust on mängijad. Samas teatas Ezequiel Garay, et just tema on üks koroonaviirusesse haigestunutest. 

"2020. aasta on minu jaoks halvasti alanud," tõdes 32 korda Argentina koondist esindanud mängija. "Minu koroonaviiruse test andis positiivse vastuse. Tunnen end hästi ja kuulan arstide nõu. Ühtlasi püsin vajaliku aja isolatsioonis."

Valencia on teine tippklubi, kus on koroonaviiruse puhang. Laupäeval teatas Itaalia kõrgliigameeskond Sampdoria, et nende ridades on seitse haigestunut, kellest kuus mängijad.

Hispaania ja Itaalia jalgpalliliigad on hetkel teadmata ajaks mängud peatanud.