Argentina ralli mullu.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
15. märts 2020, 20:26

Spekulatsioon: Argentina etapp võib tänavu toimuda Safari ralli asemel

Tunnustatud ralliajakirjanik David Evans arutleb portaalis DirtFish selle üle, mis tänavust MM-hooaega tänavu ees oodata võib. Sealhulgas leiab ta, et ühe võimalusena võib Argentina etapp, mille WRC tühistada otsustas, siiski toimuda, seda Safari ralli arvelt.

Enneaegselt lõpetatud Mehhiko rallil jäi viimane päev ära, et võimaldada külalistel kiirelt ja turvaliselt naasta kodumaale. Järgmisena kavas olevate Portugali ja Sardiinia ralli toimumised välistab Evans ilma igasuguse kahtluseta.

"Nii dramaatiline kui see ka ei kõla, keegi ei tea, millal ralliässad üksteist uuesti näha saavad. Argentina ralli edasilükkamine on hetkel ainuke asi, mille WRC kinnitanud on. Hetkel on see, et neljas etapp ära jääb, ainuke, mis me teame."

Argentinast edasi minnes naaseb WRC tagasi Euroopasse, kus mai eelviimasel nädalal on kavas Portugali ralli. Kuid selle peamiseks probleemiks suur juhtumite arv Portos. Isegi kui oleks võimalik radu muuta (tegelikkuses kindlasti ei ole, sest FIA on juba alla kirjutanud), siis mis võimalused meil oleks? Koroonaviiruse eest põgeneda ei saa, isegi WRC-masinatega."

"Sardiinia probleemid on veelgi selgemad. Tõsiasi, et see on planeeritud toimuma 4. - 7. juuninin Itaalia saarel ei paku suurt kindlust, teades, et suurem osa inimestest reisivad sinna Saapamaa mandriosa kaudu," kirjutab Evans.

Pärast Sardiinia etappi on kavas Safari ralli, mis peaks algama 16. juulil.

"Nagu tellitult on hakanud esimesed juhtumid ilmnema ka Aafrikas. Huvitaval kombel spekuleeriti Mehhikos palju selle üle, et kui Safari ralli ei saaks toimuda, võiks see tekitada uue kuupäeva Argentina ralli toimumiseks," lisab Evans.