Donovan Mitchell (vasakul) ja Rudy Gobert olid kaks esimest NBA mängijat, kellel koroonaviirus tuvastati.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
16. märts 2020, 09:48

NÜÜD ON HILJA? Koroonaviirust levitanud NBA korvpallur heastab oma käitumist hiiglasliku annetusega

Prantsusmaa korvpallur Rudy Gobert sattus rumala nalja tõttu skandaali keskmesse, kui mees katsus mängueelsel pressikonverentsil kõiki mikrofone. Hiljem selgus, et Utah Jazzi mängija on nakatanud koroonaviirusesse ja positiivse testi on andnud ka mitmed temaga kokku puutunud inimesed. Nüüd üritab prantslane oma tobedat tegu heastada poole miljoni dollari suuruse annetusega.

Esimese NBA mängijana positiivse koroonatesti andnud Rudy Gobert sattus kriitikalaviini alla, kui tuli avalikuks tema pressikonverentsil tehtud nali, kus ta lasi kätega üle kõigist laual olnud mikrofonidest. Mees üritas sellega toona näidata, et haigus on meediamull ja tegelikult mingit ohtu pole.

Tänaseks päevaks on selge, et koroonasse on nakatunud mehe tiimikaaslane Donovan Mitchell ja temaga viimases kohtumises korvi all madistanud Detroit Pistonsi mängumees Christian Wood. Väidetavalt on haigeks jäänud ka laps, kes Gobertilt autogrammi sai.

Prantslane arusaadavalt kahetseb oma teguviisi. "Olin hoolimatu ja mu teol pole õigustusi," selgitas Gobert, kes lubas annetada pool miljonit taala Utah Jazzi kodusaalis poole kohaga töötanud inimestele, kes kaotasid sissetuleku ning USA ja Pranstusmaa koroonaga võitlevatele institutsioonidele.

"Annetus on väike osa mu tunnustusest ja toetusest kõigile koroonaviirusest mõjutatud inimestele. See oli mu esimene samm. Üritan näidata positiivset eeskuju ja samuti harida inimesi," selgitas Gobert.