Esapekka Lappi vaatab nõutult, kuidas ta masin on maani maha põlenud.Foto: Ekraanitõmmis
WRC
16. märts 2020, 10:39

Esapekka Lappi auto maani maha põlemine paneb M-Spordi keerulisse olukorda. Jari-Matti Latvala: masina hind oli vähemalt 700 000 eurot

Soome rallisõitja Esapekka Lappi võistlus Mehhikos lõppes erakordselt dramaatiliselt, kui tema Ford põles maani maha. Mehe kaasmaalase Jari-Matti Latvala hinnangul võis hävinud masina väärtus olla vähemalt 700 000 eurot.

Kuigi Esapekka Lappi üritas leeke summutada, siis lõpuks pidi mees võimetult vaatama, kuidas tema Ford Fiesta maani maha põles. Asjatundjate hinnangul võib see olla niigi rahakitsikuses vaevlevale M-Spordile kõva löök.

Peamiselt rallimasinate müügist ja rentimisest elatuv M-Sport kaotab koroonaviiruse levimisega olulise sissetulekuallika, sest järgnevatel kuudel on enamik võistlusi ära jäetud. Tiimipealik Richard Millener tunnistas, et Lappi auto täielik häving paneb meeskonna keerulisse olukorda.

Kogenud rallisõitja Jari-Matti Latvala hinnangul võis mahapõlenud masina väärtus olla kuni miljon eurot. "Tänapäeva WRC-masinate hind jääb 500 000 ja miljoni eurot vahele. Ütleksin, et hind oli vähemalt 700 000 eurot," sõna Latvala soomlaste Iltalehtile.

 

"Suurte avariide puhul saab mitmeid varuosi taaskasutada. Näiteks peale mu eelmise aasta Walesi avariid jäid mootor, vedrustus ja jõuülekanne alles," kirjeldas 34aastane soomlane. "Tulekahju on kõige hullem, sest siis ei jää midagi alles. Kõik tuleb kuludesse kanda."

"Mõned meeskonnad on masinad ära kindlustanud, kuid ma ei tea nende lepinguid. See on ainus asi, mis võiks midagi korvata," kirjeldas Latvala, kes tänavu on ise rajale saanud vaid Rootsi rallil, kus ta võistlus enneaegselt läbi sai.