Foto: Pixabay.com
Esport
16. märts 2020, 13:02

KORRALIK PÕNTS: koroonaviiruse tõttu võib edasi lükkuda PlayStation 5 ja Xbox Series X ilmumine (1)

Uus konsooligeneratsioon koputab juba vaikselt uksele, seda vähemalt teoreetiliselt. Nii Sony mängumasin PlayStation 5 kui ka Microsofti seade Xbox Series X peaksid kohale jõudma käesoleva aasta lõpus. Koroonaviiruse ootamatu puhang võib aga nende ilmumise lausa järgmisesse aastasse lükata.

DFC Intelligence hiljutine raport kordab seda, millest räägiti tegelikult juba veebruarikuus, vahendab WCCF Tech. Raporti kohaselt võivad esineda COVID-19 poolt põhjustatud tarneprobleemid ning seetõttu ei suuda kas üks konsoolidest või lausa mõlemad tabada 2020. aasta pühade hooajale planeeritud ilmumisakent.

Juhul, kui konsoolid siiski jõuavad oodatud ajal turule, on kogused planeeritust tõenäoliselt pisemad ning hinnad sellest tulenevalt ka kõrgemad. Raport väidab, et ilmselt ei pea Sony ja Microsoft siiski muretsema, kuna nõudlus uute masinate järgi saab olema rekordiliselt suurt. 

Koroonaviirus on jõudnud juba varemgi konsoolitootjaid mõjutada. Veebruaris teatati, et haiguse tõttu kannatab Nintendo Switchi „Animal Crossing“ teemalise eriversiooni tootmine.