Blanka Vlasic.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
16. märts 2020, 21:58

Legendaarne kõrgushüppaja loodab vaatamata raskele vigastusele võistlusareenile naasta

Horvaatia kõrgushüppaja Blanka Vlasic andis Horvaatia Olümpiakomiteele teada, et Tokyo mängudel ta vigastuse tõttu ei võistle, kuid karjääri sellele vaatamata lõppenuks ei loe.

Kõigi aegade edetabelis 2.08ga teist kohta hoidev 36aastane Vlasic pole saanud võistelda alates 2016. aasta Rio OMist. Kõrgushüppajat on viimased neli aastat seganud kannavigastus, kuid nüüd paistab, et ta on suutnud teha edusamme. Kuna aga Tokyo olümpiani jäävad vaid loetud kuud, võttis tema treenerist isa Josko Vlasic tütre ettevalmistuskoondisest maha. 

"Okkaline ja pidev vigastusega võitlus paistab viimaks läbi saavat. Viimased MRT-uuringu tulemused näitasid, et kannaluu on täielikult paranenud. Achilleuse kõõluse juures esineb siiski paistetust. Hetkel saab ta heal tasemel treenida, kuid hinnates hetkeseisu, siis üle kahe meetri ta poleks võimeline hüppama," põhjendas Josko Vlasic otsust.

Vlasic on tulnud kahel korral maailmameistriks välistingingimustes, samuti on ta võitnud kaks MM-hõbedat. Ka sisetingimustes on tal kaks maailmameistritiitlit, lisaks hõbe ja pronks. 2010. aastal võitis horvaat Barcelona EMil kulla. Olümpiamänge Vlasic võitnud pole, 2008. aastal tuli ta Pekingis hõbedale, Rios sai kõrgushüppaja kaela pronksi.