Positiivne koroonaviiruse test.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgrattasport
17. märts 2020, 09:57

VELOTUURILT KARANTIINI: Abu Dhabis nakatunud ratturil tuvastati koroonaviirus alles viienda testiga

Märtsi alguses Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis toimunud velotuuril nakatus koroonaviirusega mitu jalgratturit. Nüüd rääkis venelane Dmitri Strahhov kodumaa meediale, mida tal on tulnud üle elada.

24aastasel sportlasel diagnoositi viirus 9. märtsil ja ta toimetati kohe kohalikku haiglasse. "Mul oli kõik korras," jutustas ta portaalile sports.ru. "Sümptomeid polnud, ei köha ega palavikku. Tundsin vaid kerget ninakinnisust."

Kuidas kõik selgus? "Pärast velotuuri paigutati meid hotelli karantiini, arstid tulid perioodiliselt meie juurde teste tegema," lausus Strahhov. „Alles kümme päeva hiljem näitas viies test positiivset tulemust – pärast seda viidi mind kohe haiglasse. Olen siin olnud juba kaheksa päeva."

Sportlane reageeris juhtunule rahulikult. "Hirmu polnud," kinnitas ta. "Treenisin kuni viimase hetkeni – hotellis olid jalgrattad ja masinad, tegutsesin kaks tundi. See on korralik koormus. Lõpetasin just treeningu ja sõna otseses mõttes 20 minutit pärast seda teatati mulle positiivsest proovist."

Millised tingimused on haiglas? "Olen üksikpalatis, kus on televiisor, voodi, laud," kirjeldas Strahhov. "Arstid panid enne palatisse sisenemist maskid ette ja kindad kätte. Mind toidetakse kolm korda päevas, nad toovad kõike graafiku alusel. Kolm korda päevas – hommikul, pärastlõunal ja õhtul – mõõdetakse kehatemperatuuri ja vererõhku, esimestel päevadel tehti kaks korda kopsuröntgen. Enam protseduure pole."

Arstid ei ole Strahhovile öelnud midagi konkreetset. "Mind lubatakse haiglast välja siis, kui kaks testi järjest näitavad negatiivset tulemust," märkis ta. "Lisaks pean lõpetama 10päevase ravimitekuuri."

Mõistagi on sportlasel haiglas igav. "Siin pole midagi erilist teha," sõnas ta. "Loen, vaatan filme, internet on olemas, kuid see töötab halvasti. Ausalt öeldes pole ma siin televiisorit sisse lülitanud – ma isegi ei tea, kas seal on vene kanaleid."