Marie Turmann.Foto: Teet Malsroos
Talisport
17. märts 2020, 14:16

Kurlingu-MM jääb ära, Turmann ja Lill jätkavad treeninguid kodujääl

Eesti meistrid segapaaride kurlingus Marie Turmann ja Harri Lill pidid aprilli lõpus esindama Eestit Kanadas toimuval segapaaride MMil, kuid koroonaviiruse puhangu tõttu jääb tiitlivõistlus ära.

Maailmameistrivõistlused segapaaris kurlingus pidid toimuma Kanadas, Kelowna linnas 18.-25. aprillini, kuid rahvusvahelise kurlinguföderatsioon teatas võistluse ärajätmisest.

Eesti kurlinguliidu juhatuse liige Fred Randver tõdes, et föderatsiooni otsus on mõistetav, kuna selle eesmärk on hoida sportlaste, võistluse korraldajate ja pealtvaatajate tervist.

"Olukord on sportlaste, korraldajate ja kõikide kurlingufännide jaoks muidugi suurt pettumust valmistav, kuid mõistame täielikult selle raske otsuse vajalikkust," sõnas Randver.

Hetkel on ebaselge, kuidas ära jäänud võistlus mõjutab Pekingi taliolümpiamängude kvalifikatsioonipunktide jagamist, mida osalejad pidid teenima selle aasta MMilt.

Eelmisel aastal lõpetasid Turmann ja Lill segapaaride MMi viienda kohaga ning selleks aastaks olid eesmärgid seatud vähemalt sama kõrgele.

Järgneva viie nädala jooksul ootas Eesti parimat kurlingupaari ees ka kolm MK-etappi, mis jäävad samuti ära. "Jätkame treeningud kodujääl. Tunneme ennast hästi ja anname endast parima, et hoida vormi ja olla valmis tulevasteks võistlusteks. Loodame, et olukord Eestis ja maailmas normaliseerub kiiresti ning me kõik saame jätkata oma igapäevase eluga," sõnasid Eesti kurlingumärgijad Marie Turmann ja Harri Lill.

Eesti kurlingupaar treenib Nicole Strausaki (Šveits) ning Kanada tipptreeneri Allan Moore käe all. Moore’i juhendamisel arendavad Turmann ja Lill mängu tehnilist ja strateegilist poolt ning Strausak abistab mängu mentaalse poolega. Kurlingupaar jätkab koostööd ka rootslasest treeneri Kristian Lindströmiga.

Marie Turmann ja Harri Lill esindasid Eestit MMil 2016. aastal, jõudes kuue tugevaima hulka. 2018. aastal jäi nende laeks 13. koht ning 2019. aastal saavutati Eesti ajaloo kõrgeim, 5. koht.