Ott Tänak jõudis raskuste kiuste Mehhikos poodiumile.Foto: AFP/Scanpix
WRC
17. märts 2020, 16:05

Ott Tänak: ma ei tunne ennast Hyundai roolis piisavalt enesekindlalt

Uute aerodünaamiliste detailidega Mehhiko rallit sõitnud Ott Tänak tõdeb, et aasta esimese kruusal sõidetud etapi järel pole tal Hyundai reaalsest kiirusest veel aimu.

Monte Carlos avarii tõttu katkestanud ja Rootsi rallil poodiumile jõudnud Tänak sai Mehhikos Hyundai i20le külge uued aerodünaamilised jupid. Kuigi eestlane suutis näidata võistlusel head kiirust, siis olukorraga ta rahul pole.

“Oli raske ja nõudlik ralli. Mitte midagi ei tulnud lihtsalt,” sõnas Tänak portaalile Dirtfish. “Ma ei leidnud algusest peale enesekindlust ja üritasin aru saada, mis toimub ja kus on mu piirid. See polnud lihtne, kuid päeva lõpuks olen õnnelik.”

Ott Tänak lõhkus esimesel võistluspäeval oma vedrustuse, millega ta kaotas kiirematele umbes 45 sekundit. Siiski õnnestus eestlasel ralli lõpuks poodiumi teisele astmele tõusta.

Tänak kinnitas kiiruskatsete järgsetes intervjuudes, et ta polnud masinaga päris rahul. Laupäevasel esimesel Derramadero läbimisel kommenteeris valitsev maailmameister, et tal pole vajutamiseks enesekindlust ja ta teeb kõik, mis suudab. Päeva pikima katse järel tõdes Ott, et asjad ei tööta kohe üldse.

“Ma ei tundnud ennast kiiruskatsetel piisavalt enesekindlalt, et võinuks gaasi põhja vajutada. Üritasin leida lähenemist, millega eksimusi vältida,” võttis Tänak Mehhiko ralli järel võistluse kokku. “Reede hommik tõestas, et liigselt pingutades me ei jõua finišisse.”

Tänak leiab olukorrast siiski ka positiivseid külgi. “Masin on vaieldamatult kiire. Autol on väga palju potentsiaali, aga peame teda tundma õppima ja mõned küsimused on päris spetsiiflised,” tõdes Tänak. “Olen kindel, et tööd on teha veel kõvasti, aga meil on nüüd kogemust kruusal.”