Esapekka Lappi sõiduhoos.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
17. märts 2020, 17:28

M-Sport hoidis kokku vales kohas. Tiimipealik: kindlustus mahapõlenud masinat ei kata

Esapekka Lappi võistlusauto Ford Fiesta põles Mehhiko rallil maani maha. M-Spordi tiimipealik Richard Millener tunnistab, et kindlustus mahapõlenud masinat ei kata.

Esapekka Lappi auto süttis reedese kiiruskatse järel. Hoolimata soomlase meeleheitlikest kustustöödest põles masin maani maha. Jari-Matti Latvala hindas auto maksumuseks umbes 700 000 eurot ja lootis, et selle kompenseerib kindlustus.

Nüüd selgub, et M-Spordil tuleb summa korstnasse kirjutada. “See on halvim, mis saab ühe meeskonnaga juhtuda. Kindlustus seda ei kata, mistap kahju on täielikult meie,” sõnas M-Spordi tiimipealik Richard Millener portaalile Autosport.

M-Spordi kokkuhoid kindlustuse pealt on mõneti arusaadav, sest meeskond ei suple rahas ja sellised õnnetused pole rallimaailmas sagedased. “Viimati kaotasime masina täielikult 2015. aastal. Aga toona saime loota, et edasised rallid toovad meile lisatulusid,” selgitas Millener. “Praeguses olukorras me ei oska öelda, millal järgmised võistlused toimuvad.”

Millener on meedias korduvalt öelnud, et M-Spordi rahaline seis on keeruline ja Lappi õnnetus on neile suur löök. Mehhiko ralli tõi meeskonnale ka häid uudiseid, sest Teemu Suninen suutis sõita ennast poodiumile. MM-sarja kokkuvõttes ükski M-Spordi sõitja viie parima seas siiski pole.