Jari-Matti LatvalaFoto: Robin Roots
WRC
17. märts 2020, 21:39

Jari-Matti Latvala: kas mu kannatused on märk sellest, et peaksin ralliga lõpetama?

Soome ralliäss Jari-Matti Latvala tõdeb, et viimaste aastate ebaõnne taustal mõtleb ta karjääri lõpetamisele.

Latvala rallikarjäär on saanud viimasel aastal ühe tagasilöögi teise järel. Kahe hooaja vahel ei leidunud talle kohta tehasetiimis. Soomlane rentis selle aasta Rootsi ralliks Toyota WRC-masina, kuid võistlus lõppes tehnikarikke tõttu juba avapäeval.

Meeskonna pealik Tommi Mäkinen pakkus kompensatsiooniks võimalust startida Sardiinia rallil, kuid suure tõenäosusega jääb see etapp ära või lükatakse edasi. Sellega kaob Latvalal taas üks võimalus oma oskuste näitamiseks.

“Olen hakanud mõtlema, kas kõik mu kannatused on märk sellest, et peaksin ralliga lõpetama,” vahendas soomlaste ajaleht Ilta-Sanomat Latvala sõnu. “Eelmise aasta viimane võistlus Austraalias oli mulle oluline, aga see jäeti ära põlengute tõttu. Siis ebaõnnestus Rootsi ralli ja nüüd tuli koroona.”

Samas vihjab Latvala, et ei kavatse alla anda. “Üritan jonnakalt edasi. Kui Sardiinia ei õnnestu, siis sihin hooaja lõppu,” kinnitas karjääri jooksul 18 rallit võitnud soomlane.

“Üritan rallitunnetust säilitada enda autodega sõitmisega, kuigi need on historic-klassi masinad,” võttis Latvala oma hetkeseisud kokku.