Esport
19. märts 2020, 16:44

PlayStation 4 mängud töötavad ka PS5 peal, ent see võib pisut aega võtta (1)

Mängude tagasiühilduvus on iga mööduva konsoolipõlvkonnaga aina suuremaks müügiartikliks muutunud. Microsoft tegi iga kord suure numbri sellest, kui mõni Xbox 360 või originaalse Xboxi mängu nende praegusel konsoolil Xbox One'il mängitavaks sai. PlayStationi ninamehed aga pidasid seda jaburuseks.

Sony Interactive Entertainmenti praegune tegevjuht Jim Ryan sõnas aastal 2017, et tagasiühilduvus on omadus, mida paljud küsivad, kuid mida tegelikkuses väga ei kasutata. Lisaks ei saanud ta aru, miks inimesed tahaksid „iidseid“ mänge mängida. Tundub, et tänavuseks on hakanud puhuma uued tuuled. 

Nimelt andis konsooli peaarhitekt Mark Cerny oma PlayStation 5 tehniliste andmete esitluses mõista, et uuel mängumasinal saab mängida ka PlayStation 4 peal ilmunud teoseid. Muljet avaldava tehnoloogia tõttu võtab aga mängude ületoomise protsess aega. 

PlayStation 4 mängude nimistus on üle 4000 teose, ent PlayStation 5 ilmumishetkel saab neist esmalt mängida vaid 100 populaarsemat. Selle põhjustajaks on järgmise põlvkonna seadme tehnoloogia. Uus masin peaks vanade mängude puhul tagama kõrgema kvaliteedi, ent seda tuleb iga mängu puhul individuaalselt testida. 

Varasemalt on internetis ringe teinud kuulujutud, mille kohaselt suudab PlayStation 5 jooksutada ka PS3, PS2 ja PS1 mänge. Need kõlakad kinnitust pole saanud.

Microsoft on omalt poolt kinnitanud, et mitmed tuhanded Xbox One'i mängud on ka järgmise põlvkonna seadmel mängitavad, lisaks on tagasiühilduvad ka mitmed Xbox 360 ja originaalse Xboxi mängud.