Sebastian Coe.Foto: AFP/Scanpix
Olümpia
19. märts 2020, 16:28

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu president olümpiamängude ärajätmisest: kõik on võimalik, kuid praegu on vara otsustada

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (WA) presidendi Sebastian Coe sõnul on praegu liiga vara, et otsustada, kas olümpiamängud tuleks ära jätta. Siiski leiab britt, et kui selleks on piisavalt põhjust, tuleb seda teha. 

Hetkeseisuga peaksid Tokyo olümpiamängud algama 24. juulil ja lõppema 9. augustil, kuid koroonaviiruse levik on pannud olümpia toimumise tõsise kahtluse alla. Coe leiab, et vaatamata sellele pole mängude osas otsustamisega veel kiiret.

"Neli kuud on aega. Ärme tee järsku otsust, kui me seda tegema ei pea. Kuid kui kuupäevi on vaja edasi lükata, siis nii toimima ka peab. Selline variant on võimalik. Kõik on võimalik. Sündmused vahetuvad iga tunniga, kuid see pole otsus, mille peab praegu langetama. Proovime olukorda kontrollida, kuid hetkel pole meil väga palju teavet," vahendas Coe sõnu BBC Sport.

1500 meetri jooksus kahel korral olümpiavõitjaks tulnud endine keskmaajooksja usub, et kergejõustiku seisukohalt poleks mängude järgmisesse aastasse tõstmine hea mõte.

"Paberi peal tundub see ettepanek küll lihtsana, kuid kergejõustikus toimub järgmisel aastal MM. Spordikalender on väga komplitseeritud ning võistlusi ühest aastast järgmisesse lükata pole lihtne. Kuid hetkel oleks naeruväärne öelda, et saame midagi välistada. Terve maailm tahab selgust, nagu ka meie. Lükkasime kergejõustikus edasi kolm Teemantliiga etappi, kuid mitte kõik, sest me ei pea seda otsust langetama. Kõik nõustuvad sellega, et elame kiiresti muutuvas keskkonnas," lisas Coe.