Ott Tanak ja Raigo Mõlder vees.Foto: SIPA/Scanpix
WRC
21. märts 2020, 12:07

VIDEO | Ott Tänak uues dokumentaalis: tundus ebareaalne sealt eluga välja tulla

Ralliportaal DirtFish avalikustas lühidokumentaali, mille keskmes on Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi 2015. aasta Mehhiko ralli õnnetus, kui nende masin järve uppus.

"Me ei saanud vaheajapunktidest aegu ja siis meenus, et seal on ju järv," meenutab M-Spordi insener Bernardo Fernandes 2015. aastal toimunut, kui äkki oli meeskonna side Ott Tänakuga katkenud. “Kõik jäid vaikseks,” kirjeldab tiimi pressiesindaja Anna Rudd. "Kartsime kõige hullemat," tõdes kolmaski M-Spordi töötaja Iain Tullie.

"Helikopterist hakkasid tulema teated, et Tänaku masinat pole teedel näha ja arvatakse, et nad on vees," meenutab legendaarne rallireporter Colin Clark. "Esimene mõte oli, et kaks meest on järvepõhjas autos kinni. See ajas südame pahaks."

"Tundus ebareaalne sealt eluga välja tulla," kirjeldab Ott Tänak ise omi tundeid.

"Siis keegi nägi neid. Anti teada, et auto on järve põhjas, aga sõitjad ise veekogu kõrval," selgitab Clark. "Kergendus oli tohutu."

Kaardilugeja Raigo Mõlder asus kuivatama omi märkmeid ja meeskond tiris masina veest välja. Hakkas palavikuline töö, et järvepõhjast välja tõstetud auto tööle saada. "Kui masin taas käivitus, siis mul tõusid karvad püsti," meenutab Tullie toonaseid emotsioone.

Vaata Tänakule avariile pühendatud dokumentaali siit: