Benedikt Höwedes peab trennide jätkamist hullumeelsuseks.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
21. märts 2020, 13:26

Saksa jalgpallistaari sõnul ei võta venelased koroonaviirust tõsiselt: kohvikud ja metroo on inimesi täis

Moskva Lokomotivis mängiv Saksamaa jalgpallur Benedikt Höwedes imestab, kui tuimalt venelased koroonaviirusesse suhtuvad.

"Kõik on nagu varem. Kohvikud on täis, metroo on täis ja tänavatel on inimesed," kirjutab sakslane t-online.de kolumnis. Venemaal on ametlikult koroonaviirusesse haigestunud sadakond inimest, kuid Höwedesi arvates on see number reaalsuses suurem.

Suurlinnades on nüüdseks keelatud kogunemised, kus osaleb enam kui 5000 inimest. Kuid veel eelmisel pühapäeval mängiti Venemaa liigamängud täismüüdud staadionitel.

Höwedesi paneb imestama, et Rostovi staadionile tuli üle 30 000 inimese, kes tunnistasid Lokomotivi 3 :1 võidu. "Olen väga üllatanud. Kuigi kohtumist ei peetud tühjade tribüünide ees, siis minu meelest oli mängueelne atmosfäär hirmutav. Aga matš oli väljamüüdud," kirjutab Höwedes.

Sellel nädalal peatas Venemaa kõrgliiga mängud kuni 10. aprillini. "Treeningud jätkuvad siiani tavapäraselt. Hullumeelsus," ei jõua Höwedes ära imestada.

"Hämmastav, kui rahulikult siin nakkusohtu suhtutakse. Keegi ei osta asju kokku ja inimesed jätkavad tavapärast sotsiaalelu," tõdeb sakslane, kellel on kahtlus, et hullem on siiski veel ees. "Ka Saksamaal ei jäänud inimesed paar nädalat tagasi kodudesse."

32aastane Höwedes on karjääri jooksul esindanud lisaks Lokomotivile ka Schalket ja Juventust. 2014. aastal võitis ta Saksamaa koondisega MM-kulla