FC Enyimba mängijad vahetult pärast bussirünnakut.Foto: Facebook / Ifeanyi Anaemena
Jalgpall
21. märts 2020, 18:36

FOTOD ja VIDEO | Relvastatud röövlid ründasid Nigeeria jalgpallimeistri bussi

Relvastatud röövlid ründasid neljapäeval valitseva Nigeeria jalgpallimeistri FC Enyimba bussi. Üks mängija sai peavigastuse, teised pääsesid kergemalt. 

Intsident juhtus neljapäeva õhtul kohaliku aja järgi 19.45 paiku Okigwe linnas. Jalgpallurid oli parasjagu tagasiteel Gombe linnast Abasse ehk nende 1028 kilomeetri pikkusest teekonnast oli läbitud umbes 830.

"Jõudsime Okigwesse, kui nägime paari veidrat kutti tee peal," kirjeldas meeskonna kaitsja Stephen Egbe ESPNile. "Möödusime neist, aga ma usun, et nad oli seal selleks, et informeerida teisi, kes olid kaugemal.

Edasi sõites nägime uusi kutte, mõned neist olid relvastatud. Nad käskisid meil peatuda, kuid märkasime, et nad pole korrakaitsjad, seega ütlesime juhile, et ta ei peatuks. Ta kiirendas, mispeale viskas üks neist rauatükiga akna katki ja vigastas [ründaja Cyril] Olisemat."

Klubi kaitsja Ifeanyi Anaemena jagas sotsiaalmeedias vahetult pärast õnnetust fotosid ja videot, mida saab näha allpool. Video põhjal tundub, et pätid kasutasid akna purustamiseks relvajuppi.
 

Egbe lisas: "Sõitsime ära nii kiiresti kui võimalik. See oli väga-väga hirmus."

Säärane juhtum pole Nigeerias sugugi esmakordne. Pikad bussireisid on röövlite tõttu sealsete jalgpallurite suur mure. Häda on selles, et enamasti pole klubidel raha, et kasutada mängudele sõitmiseks lennukit.

Näiteks möödunud aasta novembris ründasid relvastatatud kurikaelad FC Ifeany Ubahi bussi ja tekitasid vähemalt kuuele inimesele tõsiseid vigastusi.

Ahjaa, Enyimba võitis tolle matši Adamawa Unitedi vastu 2 : 0. Peavigastuse saanud Olisema lõi ühe värava.