Daniel Maciel.Foto: Irina Magi [email protected]
Võrkpall
22. märts 2020, 11:29

Saaremaa võrkpalliklubi kapten: meeskonnas on koroonaviirusesse nakatunud viis või kuus inimest

Saaremaa võrkpalliklubi brasiillasest kapten Daniel Maciel rääkis kodusele meediale, et lisaks temale on koroonaviirusesse nakatunud mitu meeskonnakaaslast.

Märtsi alguses kohtuti kaks korda Itaalia klubiga Milano Powervolley. Mõlemad mängud toimusid turvalisuse mõttes Saaremaal, sest vastasmeeskonna kodulinnas oli tolleks hetkeks viirus juba laialdaselt levinud.

"Mängisime Milanoga 4. ja 5. märtsil koduväljakul, sest nende linnas valitses juba kaos. Tiimi kaptenina puutusin kokku mitmete vastasmängijatega ja kohtunikega. Pärast neid matše tundsin end täiesti normaalselt. Kuid 10. märtsil hakkasin tundma kerget peavalu ning olin ebanormaalselt väsinud. Läksin pärast trenni koju ja jäin kohe magama. Järgmisel päeval ärgates tundsin end pist paremini," rääkis Maciel portaalile Web Volei.

Seejärel hakkas viirus levima eestis ning mõned Kuressaare elanikud andsid positiivse proovi. Ka Macieliga võeti ühendust.

"Terviseamet teatas mulle, et nad tulevad uurima, mis seisus ma olen. Nad küsisid, kas mul oli sümptome. Mu naine oli rohkem haige: tal oli peavalu, tundis nõrkust ja oli esimesel päeval samuti haige. Edastasin neile kogu informatsiooni, nad testisid mind ning proov osutus positiivseks," selgitas Maciel.

31aastane sportlane lisas, et nüüdseks on mehed tervenenud ning tunnevad end oluliselt paremini.

"Meeskonnas nakatus viirusesse viis või kuus inimest, kuid ainult kahel oli palavik. Praeguseks on nad paranenud. Arvan, et kuna meil, sportlastel on tugevam keha, mis on võimaldanud kiiremini terveneda," lausus Maciel.

Brasiillane toonitas ka, et praeguses olukorras on tähtis olla kannatlikud ning vältida igal võimalusel nakatumist.

"Kes saab kodus tööd teha, siis tehku. Hoiduge teistest inimestest, ärge katsuge kätega oma silmi, suud ja nina. Kui teeme kõike õigesti, laheneb probleem kiiremini," lisas Maciel.