Esapekka Lappi leegitsev Ford.Foto: Kuvatõmmis videost
WRC
22. märts 2020, 17:52

M-Spordi boss: ilmselt jääbki saladuseks, miks Lappi Ford Mehhikos loetud minutitega maha põles

M-Spordi rallimeeskonna juht Richard Millener tunnistas, et Esapekka Lappi Ford Fiesta süttimise asjaolud Mehhiko MM-rallil pole jätkuvalt selged ning ilmselt need selgeks ei saagi.

Tulekahju järel ei jäänud soomlase masinast järele suurt midagi, kuid see vähene, mis jäi, on nüüd jõudnud Mehhikost M-Spordi keskusesse Suurbritannias.

Esapekka Lappi ise pakkus DirtFishi ralliportaaliga rääkides, et ilmselt oli kusagilt välja pääsenud kütus, mis põhjustas tule kiire leviku ning selle, et auto oli mõne minutiga lausleekides. "Sõidu ajal ei viidanud mitte midagi, et see võiks juhtuda," laiutas soomlane käsi.

Richard Millener tõdes, et tulekahju põhjustele üritatakse küll jälile jõuda, ent kuna autost on järel vaid põlenud vrakk, pole sealt enam võimalik midagi leida.

"Oleme palju kordi vaadanud läbi pardakaamera salvestise ning sealt paistab, et tulekahju sai alguse auto esiotsast, sest kapoti alt on näha leeke.

Kui auto sõitis, jõudis tuli käigukasti kaudu ilmselt ka tahapoole ning kuumus ja hapnik moodustasid tulele ideaalse keskkonna.

Ja kui auto tagumine osa põleb, siis pole enam suurt midagi teha. Kui teatud detailid, rehvid nende seas, juba põlevad, on tulekahju üliraske kustutada. Need annavad tulele nii palju jõudu juurde," tõdes Millener.