Politseiauto maja juures, kus Angela Merkel Berliinis karantiinis viibib. Pilt on tehtud 24. märtsil.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
23. märts 2020, 17:49

Avaldatud 22. märtsil, uuendatud 23. märtsil kell 13.30 ja 18.45

OTSEKONTAKT NAKATUNUGA: karantiinis viibiva Angela Merkeli esimene test oli negatiivne

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel teatas pühapäeva õhtul Saksamaal rakendatavatest uutest karmidest piirangutest, millega tahetakse takistada koroonaviiruse levikut. Muu hulgas tohib alates esmaspäevast väljaspool tööd avalikus ruumis korraga kohtuda või koos liikuda vaid kaks inimest. 

Pärast teleesinemist kuulis Angela Merkel, et ta oli reedel kokku puutunud arstiga, kellel hiljem diagnoositi koroonaviirus.  Saksamaa valitsuse pressiesindaja Steffen Seiberti sõnul vaktsineeriti liidukantslerit reedel pneumokoki vastu. Saksamaal soovitatakse seda teha vanematel inimestel. 65aastane Merkel kuulub samuti riskirühma. 

Angela Merkel. Foto: Reuters/Scanpix

Pärast otsekontaktist nakatunuga kuulmist suundus Merkel kohe oma Berliini korterisse, et jääda kaheks nädalaks karantiini.  

"Liidukantsler otsustas panna end kodus karantiini. Lähipäevil testitakse teda regulaarselt ja ta täidab oma ametikohustusi kodust," ütles Steffen Seibert. Juba esmaspäeval osaleski Merkel valitsuse istungil telefoni teel. Muu hulgas otsustas valitsus võtta kriisipaketi finantseerimiseks 156 miljardit eurot laenu nin loobutakse tasakaalus eelarvest. 

Merkel andis ka esimese viirustesti ja see osutus negatiivseks. "Liidukantsler tunneb end hästi," ütles esmaspäeva pärastlõunal Seibert. Ta lisas, et järgnevatel päevadel testitakse Merkelit veel.

Telekanal RTL vahendab, et veel nädalavahetusel käis Angela Merkel Berliinis Mohrenstrassel asuvas supermarketis sisseoste tegemas. Tema ostukorvis olid muu hulgas tualettpaber ja neli pudelit Ricossa veini.

Saksamaal on koroonaviirusesse nakatunud 27 456 inimest ja surnuid on 115.