ROKi president Thomas Bach.Foto: LOUISA GOULIAMAKI
Olümpia
22. märts 2020, 20:49

VIIMAKS OMETI: ROK kaalub olümpiamängude edasi lükkamist

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), kes seni on raiunud kui rauda, et Tokyo olümpiamängud toimuvad koroonapandeemia kiuste nii nagu ette nähtud 24. juulist 9. augustini, on viimaks kaalumas spordipeo edasi lükkamist. Mängude sootuks ära jätmine ROKi plaanidesse siiski ei mahu.

ROKi president Thomas Bach edastas pärast pühapäeval toimunud ROKi juhatuse erakorralist koosolekut sportlastele avaliku läkituse, milles kinnitab, et ROKis on kaalumisel erinevad võimalused olümpiamängude edasi lükkamiseks.

"Ühelt poolt on Jaapanis näha märkimisväärset olukorra paranemist ning oleme kindlad, et suudaksime kindlate abinõude rakendamisel mängud ära korraldada," kirjutas Bach. "Ent teiselt poolt oleme me näinud viiruse dramaatilist levikut ning uusi puhanguid erinevates riikides ja erinevatel mandritel."

Siiski pidas Bach vajalikuks lisada, et praegusel ajahetkel oleks mängude lõpliku toimumisaja paika panemine veel "selgelt ennatlik". Küll aga lubas ta, et vastav otsus langetatakse nelja nädala jooksul.