Kyle Vinales (palliga) tõusis Kalevi hooaja ehks suuremaks staariks.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
23. märts 2020, 11:45

VIDEO | Ühisliiga vaatab tagasi koroonaviiruse tõttu kõrvale tõmbunud Kalevi hooajale

Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas eelmisel nädalal, et tulenevalt ohtliku koroonaviiruse pandeemiast tingitud eriolukorrast on nad sunnitud hooaja lõpetama.

VTB Ühisliiga avaldas seepeale sotsiaalmeedias kokkuvõtva video kalevlaste hooajast. Eesti parima tiimi saldoks jäi 8 võitu ja 12 kaotust ning kuni lõpusirgeni püsiti kenasti play-off'i konkurentsis. Hooaja ilusaim seeria jäi oktoobrisse, kui järjepanu alistati Nižni Novgorod, Kaasani Unics ja Peterburi Zenit.

„Vabariigi Valitsus kuulutas 12. märtsil välja eriolukorra seoses COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse pandeemilise levikuga maailmas ja sellest tingitud massilise nakatumise ohuga Eestis. Selleks, et aidata kaasa viiruse leviku tõkestamisele, on oluline järgida valitsuse ja teiste ametkondade korraldusi. Valitsus otsustas keelata avalikud kogunemised ja viia koolid kaugõppele, kehtestas sanitaarkontrolli piiridel ning sulges kultuuri- ja spordiasutused 1. maini 2020,“ selgitas klubi reedeses pressiteates.

„Eesti Korvpalliliit on selleks hooajaks lõpetanud kõik liigad ja võistlused. VTB Ühisliiga on hetkel peatatud 10. aprillini. Tulenevalt sellest, et Venemaa on oma piirid sulgenud 1. maini ning Eestis ei ole võimalik kuni 1. maini mänge korraldada oleme sunnitud hooaja lõppenuks lugema.

BC Kalev/Cramo meeskonnaliige, kellel tuvastati koroonaviirus, tunneb ennast hästi ja erilisi sümptomeid ta täheldanud ei ole. Ülejäänud meeskonnaliikmete hulgas ei ole haigussümptomeid tekkinud. Soovime tänada lõppenud hooaja eest kõiki meie sponsoreid ja kaasaelajaid! Püsige terved!“