Gerd Kanter.Foto: Martin Ahven
Olümpia
24. märts 2020, 15:30

Gerd Kanter olümpia edasilükkamisest: esimesed pinged võeti maha, aga olukord on endiselt segane

Olümpiavõitja Gerd Kanter, kes treenib kaht Poola tippkettaheitjat, ütles, et rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) otsus lükata Tokyo mängud edasi, ei toonud veel lõplikku selgust.

"Praegu teatati, et olümpia korraldatakse hiljemalt järgmisel suvel," rääkis Kanter, kelle juhendamisel harjutavad Piotr Malachowski ja Robert Urbanek. "Esimesed pinged võeti maha, aga olukord on endiselt segane. See on suur vahe, kas olümpia korraldatakse kolm kuud hiljem või lükkub võistlus edasi ühe aasta võrra."

ROK on sattunud keerulisse olukorda ja vajab kaalukate otsuste tegemiseks aega. "Olümpia edasilükkamine ühe aasta võrra oleks ilmselt kõige selgem ja turvalisem variant," arvab Kanter. "Praegu muutub olukord iga päevaga. Aasta jooksul saavad paljud asjad selgemaks ning jõuab ka viirusevastase vaktsiini välja töötada."

Kanteri sõnul peab eksmaailmameister Malachowski peatselt langetama otsuse, kas ta läheb põlveoperatsioonile. "Jaanuaris seda teha ei saanud, sest tuli valmistuda olümpiaks. Nüüd võib lõikust kaaluda. Enne peab muidugi arstiga rääkima ja uurima, milline on prognoos. Võib-olla on seis nii vilets, et Piotril tuleb karjäär lõpetada,“ sõnas Kanter.