Kristina Kuusk.Foto: Robin Roots
Olümpia
24. märts 2020, 16:35

Epeevehkleja Kristina Kuusk: pool maailma võitleb viirusega ja pool maailma leinab – kuidas olümpia oleks toimuda saanud?!

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) andis lõpuks teada, et tänavu suvel toimuma pidanud Tokyo olümpiamängud on lükatud aasta võrra edasi. Eesti epeenaiskonna koosseisus olümpiapiletit jahtiv Kristina Kuusk tervitab otsust kahel käel.

"Minu meelest on see igati õige otsus," ütles Kuusk. "Ei kujuta ausalt öeldes ette, kuidas need mängud sel suvel oleks välja nägema hakanud: pool maailma võitleb viirusega, teine pool maailma leinab ka ja sportlased siis natuke nagu imelikud hakkavad mingisugust spordipidu pidama.

Minule oli see mõte inimlikult väga vastuoluline, ma ei tundnud, et mul oleks hea meel, et saame hakata olümpiat pidama. Kui me vaatame praegusele maailmale otsa, siis juba solidaarsusest või austusest teiste inimeste vastu ma ei tundnud, et see spordipeo pidamine oleks praegu õige asi."

Kuusk lisas, et ROKi tänane otsus teeb sportlaste elu selles mõttes ka lihtsamaks, et nüüd on asi konkreetsem, enne oli üksjagu peataolekut, et mida siis nüüd üldse teha tuleb.

"Oleks olnud konkreetne otsus, et toimub, siis teadnuks sellega arvestada ja vastavalt sellele ka käituda – või siis, et ei toimu ja saame kasvõi edasiste plaanide osas hakata mõtlema, mis järgmised sammud võiks olla või kuidas oma järgmise hooaja kava üles ehitada," ütles vehkleja.