Heiki Nabi.Foto: Robin Roots
Olümpia
24. märts 2020, 17:13

Heiki Nabi: mina olen siin Hiiumaal praegu natuke nagu vanajumala selja taga

Rahvusvaheline olümpiakomitee väljastas täna ametliku teate, et 24. juulil algama pidanud Tokyo olümpiamängud on koroonaviiruse pandeemia tõttu edasi lükatud järgmisesse aastasse.

Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi (34) treenis tänase päevani meelestatusega, et hakkab suvel olümpiamedali eest võitlema. "Natuke üllatav," tunnistab ta alustuseks.

"Ei arvanud, et päris nii palju edasi lükatakse. Ega suurt midagi polegi öelda, tuleb ettevalmistust veidi muuta. Praegu ei tea ju, mis edasi saab. Kas ja millal mõni võistlus tuleb," lausub mees, kes viibib perega kodusaarel Hiiumaal.

"Mina olen siin praegu natuke nagu vanajumala selja taga, seega mulle tundub, et asi pole nii hull. Aga ma olen ikkagi kaugel ega pole väga palju neid negatiivseid uudiseid lugenud. Kui see viirus on nii ohtlik inimestele nagu räägitakse, siis ju ta ikka on õige otsus. Olümpia on nii suur üritus, et sellega ei saa riskida. Poolpidune olümpia poleks kindlasti hea," ütleb Nabi.

Ta lisab: "Positiivne, et otsus tuli praegu, mitte juunikuus. Kui ettevalmistustoetus jätkub, siis pole häda midagi, lihtsalt võistlus lükkus edasi. Mõnes mõttes ongi aega mõelda järele, millele veel keskenduda ja mida tugevdada ja arendada. 

Samas, kui oleks seda ette teadnud, et olümpia toimub järgmisel aastal, siis poleks mõnd laagrivalikut kindlasti nii teinud. Praegu olen teinud Hiiumaal füüsilist trenni, aga lootsin, et olukord rahuneb aprilli jooksul maha ja saanuks mais, juunis ja juulis teha kolm kuud häid maadluslaagreid. Nüüd tuleb jälle vaadata, kuidas mis järjekorras teha, et oleks õigel ajal kõige suurem maadlusisu ja -vorm. Plaanid tuleb kindlasti ümber mängida. Eks paistab, mis saab."