Tommi Mäkinen presidendi vastuvõtul.Foto: Martin Ahven
WRC
25. märts 2020, 09:26

Tommi Mäkinen selgitab Mehhiko rallilt puudumist: olin Tallinnas karantiinis

Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen tunnistas, et viibis Mehhiko ralli toimumise ajal Tallinnas karantiinis.

Mäkineni Mehhiko rallilt puudumine tekitas kuulujutte, et äkki soomlane on nakatunud koroonaviirusesse. Toyota boss lükkas need jutud ümber ja on enda sõnul nüüdseks terve.

"Umbes kaks kuud tagasi jäin grippi. Mehhiko ralli eel olin veel natuke tõbine ja samal ajal tõusid esile jutud koroonaviirusest. Pidasin paremaks, et olen Tallinnas karantiinis ja ei lähe Mehhikosse," selgitas Mäkinen soomlaste ajalehele Ilta-Sanomat.

55aastane neljakordne maailmameister tunnistab, et kuigi gripp on seljatatud, siis ta püsib nelja seina vahel. "Sellises olukorras ei puutu ma mingil juhul inimestega kokku," selgitas Mäkinen. "See on meie kõigi jaoks eriline olukord."

Toyota pealiku sõnul meeskonnas koroonasse nakatunuid ei leidu. "Kõik  Mehhikos viibinud tiimi liikmed on kaks nädalat karantiinis. Loomulikult teeme kõik, et koroonaviirust vältida," tunnistas Mäkinen.

"Võimalusel teeme kaugtööd ja ainult neid asju, mis on hädavajalikud. Samas on töötundide arv rallide ärajäämisest tõttu vähenenud," kirjeldas ta Toyota töökorraldust. "Loomulikult loodame olukorra kiiret paranemist, kuid tervis on kõige tähtsam."

Tänase päeva seisuga peaks rallimasinad taas MM-rajale pääsema 16.–19. juulil Keenias.