Cameron van der Burgh paneb noortele südamele, et nad koroonaviirust tõsiselt võtaksid.Foto: AFP/Scanpix
Ujumine
25. märts 2020, 10:40

Olümpiavõitja kirjeldab koroonas olemist: kõige hullem viirus, mida olen põdenud

Ujumise olümpiavõitja ja kuuekordne maailmameister Cameron van der Burgh nakatus kaks nädalat tagasi koroonaviirusesse. Mehe sõnul pole ta varem nii ränka haigust põdenud.

"Raskeimad sümptomid, nagu kõrge palavik, on möödas. Aga olen ikka veel väga väsinud ja köha ei taha kuidagi taanduda," kirjeldas van der Burgh hetkeseisu, kui haigus on mõnevõrra järele andnud. "Igasugune füüsiline tegevus, nagu näiteks käimine, kurnab mind mitmeks tunniks."

Ujuja sõnul peaksid ka noored inimesed koroonaviirust tõsiselt võtma. "See on kõige hullem viirus, mida olen põdenud. Ja ma olin sealjuures terve, vormis, spordist saadud tugevate kopsudega, eeskujulike eluviisidega ja riskigruppi arvestades noor," selgitas 31aastane van der Burgh BBC intervjuus.

Lõuna-Aafrikale kaks olümpiamedalit toonud van der Burgh toetab ka Tokyo mängude edasilükkamist. "Kuni olümpia edasilükkamine polnud kindel, jätkasid sportlased treenimist. Nüüd nad ei pea asjatult haigestumisega riskima," selgitas kaks aastat tagasi karjääri lõpetanud ujuja.