Foto: LucasArts / Disney
Esport
25. märts 2020, 15:13

KUUM KLÕPS! Täpselt selline nägi välja „Star Wars 1313“ – mäng, mis kunagi ei ilmunud

Olid ajad, mil praeguseks tuttavaks saanud PlayStation 4 ja Xbox One olid alles tulemas. Tänu sellele tundusid uute konsoolide esimesed mänguvideod uskumatud. Üheks, mis kiirelt mängureid õhku ahmima pani, oli „Star Warsi“ teemaline teos, mil nimeks „1313“.

Tegemist pidi olema pearahaküttide Mandalorianite hulka kuuluvast mehest pajatava teosega. Protagonisti nime küll kunagi ei avaldatud, ent kõik viitas sellele, et mängija oleks astunud küttidest kõige tuntuma, Boba Fetti saabastesse.

2012. aasta mängumessil Gamescom esitletud täispikk demovideo nägi välja selline:


Kahjuks projekt tühistati ning ülalolev demovideo (ja sellele eelnenud lühem versioon) on vähene, mis projektist alles. Nüüd on aga meieni jõudnud järjekordne killuke.

Nimelt lekkis internetti kuvatõmmis, millel kujutatud peaosalist ning teose keskset linna:

Foto: LucasArts / Disney

Projekt külmutati peale seda, kui Disney „Star Warsi“ litsentsi (ning ühtlasi LucasArtsi stuudio) ära ostis. Filmifrantsiisil põhinevate mängude loomise ainuõigus läks Electronic Artsi kätte. 

Nende valvsa pilgu all on valminud kaks üksikisikuvaates „Star Wars: Battlefront“ mängu ning mullune kolmanda isiku vaates seiklusmäng „Star Wars Jedi: Fallen Order“. Samuti lekkis alles hiljuti info uue projekti kohta, mis hetkel kannab nime „Project Maverick“ ning mis peaks olema eelnimetatutega võrreldes tunduvalt väiksem ja kompaktsem elamus.