Dorothea Wierer.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
26. märts 2020, 21:45

Laskesuusakuninganna väidab, et norralannad üritasid tema võitu väärata ebasportlike võtetega

Laskesuusatamise naiste MK-sarja võitnud Dorothea Wierer rääkis intervjuus Itaalia väljaandele OA Sport, kuidas norralannad üritasid hooaja viimasel võistlusel ebasportlike võtetega tema triumfi väärata.

Jutt käib Kontiolahti jälitussõidust, kuhu Wierer startis 19. kohalt, 50 sekundit hiljem kui sprindis kolmanda koha saanud norralanna Tiril Eckhoff, kes oli punktitabelis tema lähim jälitaja. Wierer edestas Eckhoffi enne jälitussõitu kaheksa punktiga.

"Treenerid käskisid mul lõpuni võidelda ja ütlesid, et midagi pole veel kadunud, kuigi olin Kontiolahti sprindi järel veendunud, et olen kaotanud. Tiril Eckhoffiga 50 sekundit tasa teha tundus väga keeruline ülesanne," sõnas Wierer.

"Suusatasin esimesest ringist saati täiskäigul ja võtsin sellega riski. Ma ei saanudki alguses aru, et olen pärast neljandat lasketiiru temaga koos trahviringil, sest olin, pea maas, keskendunud oma sõidule. 

Viimasel ringil sain sellest aru. Jõudsime koos [norralannale Ingrid Landmark] Tandrevoldile järele. Abilised hoiatasid teda, et me tuleme. Mõistsin seda tänu oma vähesele norra keele oskusele. Seepeale proovis Tandrevold mu tee ära lõigata.

Norralased on väga kavalad, aga hammustasin nende manöövrid läbi. Kuigi nad üritasid lisaks mu suuskadele astuda, see suhtumine valmistas mulle suurt pettumust. Laskesuusatamine pole võistkonnaala, seega tehakse seal väga vähe vastastele kahju. See ei ajanud mind närvi, säilitasin oma rütmi, kuid polnud ikka veel kindel, et võidan MK-sarja."

Norra koondise mänedžer Per Arne Botnan lükkas need süüdistused kodumaa ajalehe VG vahendusel ümber.

Praegu on Wierer sarnaselt väga paljudele maailma elanikele kodusel režiimil. "Ausalt öeldes naudin seda rahulikkust," ütles ta. "Mul läheb hästi. Olen viimaks kodus ja mul pole mingeid kohustusi. Veedan 90% ajas diivanil süües ja televiisorit vaadates. Hakkasin isegi süüa tegema. Harjutan koduperenaiseeluks pärast sportlaskarjääri."