Suure tõenäosusega näeb Latvalat tänavu Soome ja Walesi rallidel.Foto: Martin Ahven
WRC
27. märts 2020, 08:42

Latvala noomib rahvusvahelist autospordiliitu: nad ilustavad fakte, hooaja lõppu pole võimalik sõite lisada

WRC-promootorid ja rahvusvaheline autospordiliit (FIA) lükkasid edasi MM-sarja kolm järgmist etappi, mis pidid toimuma Argentinas, Portugalis ja Sardiinias. Rallisõitja Jari-Matti Latvala ei näe, et koroonaviiruse tõttu ära jäänud võistlusi õnnestuks hooaja teises pooles korraldada.

"Isiklikult imestan, et räägitakse võistluste edasilükkamisest. Kuhu need rallid tõstetakse? Hooaja teise poole graafik on niigi tihe," imestab Latvala rallit.fi portaalile antud intervjuus. "Nad ei saa selliselt logistikat teha, sest kulusid tuleb hoida all."

"Sügiseks ei saa rohkem rallisid planeerida. Ausalt öeldes tundub see faktide ilustamisena. Hooaja lõppu pole võimalik sõite lisada," kinnitab 34aastane soomlane.

Ametlikult toimub järgmine MM-etapp juulis, kui sõidetakse Keenias. Suure tõenäosususega Aafrikas siiski ei sõideta ja masinad saavad võistlema kuu hiljem Soomes. Sügise kalender on juba nii tihe, et sinna ära jäänud rallide lisamine tundub võimatu ülesanne.

"Ei näe muud võimalust, et Türgi jäetakse ära ja selle asemel sõidetakse Portugalis. Samuti ei usu, et Sardiinias saaks terve aasta jooksul sõita," selgitab Latvala.

"Soome järel toimub võistlus Uus-Meremaal ja viimane ralli toimub Jaapanis. Konteinerid on siinpool maakera. Pole mingit lootust, et äkki saab nende vahel Argentina ära korraldada. Selle võib täiesti ära unustada," on Latvala kindel.

Jari-Matti Latvala on seni võistlenud ainult Rootsi rallil, kus tema võistlus lõppes tehniliste probleemide tõttu enneaegselt. Toyota meeskond lubas masina uuesti soomlase käsutusse anda Sardiinia rallil, kuid see jäi ära.

"Usun, et saan Sardiinia asemel osaleda mõnel muul etapil. Ise olen öelnud, et tahaksin sõita Walesis ja nüüd see tundub üha enam reaalne," kirjeldab Latvala oma hetkeseisu. "Sellisel juhul oleks Soome ja Walesi minu hooaja teise poole võistlused."

"Kõige olulisem on saada olukord maailmas korda. Kui midagi postiivset otsida, siis hetkel ei saa keegi sõita," naerab Latvala. "Rallide jätkudes pole kellelgi sõidutunnetust. Ise ei saa nagunii sõita ja nüüd ei saa ka teised. See on praeguses olukorras tilluke positiivne asi."