M-Sport Rootsi rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
27. märts 2020, 10:37

M-Spordi pealik tahab koroonapausi kasutada arukalt: paneme tuleviku reeglid lõplikult paika

M-Spordi rallimeeskonna pealik Richard Millener tõdeb, et koroonaviiruse tekitatud võistluspaus on ideaalne aeg 2022. aasta reeglite paika panemiseks.

Argentina, Portugali ja Sardiinia ralli edasilükkamine tekitas rallimaailmas ligi nelja kuu pikuse pausi, sest enne juulit rajale ei tulda. Richard Milleneri sõnul võiks nüüd tegeleda 2022. aastast rajale tulevate hübriidautode tehniliste nõuetega. "Praegu pole häirivaid tegureid," ütles ta portaalile DirtFish. "On ideaalne aeg, et paika panna lõplikud reeglid."

"Oleme väga palju kohtunud ja teinud kõvasti tööd. Pole ühtegi põhjust, miks me ei võiks neid kõnesid teha edaspidi videosilla abil," ärgitas inglane. "Peaksime oma aega arukalt ära kasutama."

Järgmine WRC-komisjoni kohtumine peaks toimuma mais, kui pannakse paika lõplikud nõuded mootoritele ja hübriimasinatele. Uute masinate suunas on MM-sarjast tulnud ka kriitikanooli. Thierry Neuville'i sõnul meenutavad 2022. aastast kasutusele tulevad autod liialt R5 masinaid ja Toyota pealiku Tommi Mäkineni meelest soositakse sellega M-Sporti ja Hyundaid.

"2022. aasta peab olema prioriteet. Meil on palju infot, kuid ootame veel teavat ning seejärel vajame reeglite rakendamist," selgitas Millener.

Tänavune hooaeg jätkub hetkeseisuga juuli keskel, kui rajal tullakse Keenias.