Abdelhak Nouri (paremal) tähistas 2017. aasta aprillis koos Lasse Schönega väravat. Paar kuud hiljem lõppes noormehe jalgpallikarjäär igavaseks.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
27. märts 2020, 11:29

Viimased kolm aastat haiglaravil olnud Ajaxi mängija pääses koju

Abdelhak Nouri perekond teatas, et peale kolme aastat haiglaravi pääses kunagine jalgpalli suurlootus kodusele ravile.

Abdelhak Nouri vajus väljakul kokku 2017. aasta 8. juulil, kui Amsterdami Ajax kohtus sõprusmängus Bremeni Werderiga. Südame rütmihäirete tagajärjel teadvuse kaotanud Nouri aju sai jäädavaid kahjustusi ning viimased kolm aastat oli ta haiglaravil.

22aastane mängumees oli pikalt ka koomas, kuid nüüd on ta saanud kodusele ravile. "Tal läheb hästi. Abdelhak on ärkvel, sööb ja krooksub. Kuid voodist välja ei pääse," selgitas ta vend Abderrahim olukorda Hollandi meediale.

Noormehe sõnul suudab endine mängija ka suhelda. Näiteks suudab ta liigutada oma kulme, naeratada ja ta liigutab, kui näeb telekast jalgpalli. "Räägime temaga, nagu ta poleks haige ja kaasame teda vestlustesse, kirjeldas Abderrahim.

Barcelona täht Frenkie De Jong meenutab, et haiglavoodis lebaval Nouril oli oluline roll tema Hispaaniasse siirdumisel. "Istusin tema kõrval, kui ta ema tuppa astus. Ta küsis Nourilt, et kuhu ma peaksin minema. Kas Barcelonasse? Kohe kui ema seda ütles, siis ta kulm tõusis. See oli väga eriline moment," kirjeldab poolkaitsja.

Nourit on meenutatud ka väljakul. AS Roma ääreründaja Justin Kluivert mängis tema auks särgiga, mille seljal oli number 34 ja Barcelona vutimees Ousmane Dembele on kandnud jalgpallisaapaid, millele on kirjutatud Nouri nimi.

Abdelhak Nourit peeti üheks Hollandi jalgpalli suurimaks talendiks. Ta esindas  Ajaxi täiskasvanute tiimi üheksas liigamängus ja kandis edukalt ka erinevate Hollandi noortekoondiste särki.