Esapekka Lappi 2017. aasta Soome rallil.Foto: Alar Truu
WRC
27. märts 2020, 11:53

Soome ralliässa spekulatsioon: Tänak sundis Ogier'd karjääri jätkama

M-Spordis sõitev rallitäht Esapekka Lappi on üllatunud, et kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier ka tänavu rajale tuli. Soomlase arvates motiveerib Ogier`d Tänakule koha kätte näitamine.

Ott Tänaku MM-tiitel katkestas prantslase pika WRC-sarja valitsemise. Kuigi arvati, et Sebastien Ogier lõpetab karjääri, siis Citroeni rallisarjast taandumise järel liitus ta Tänaku endise tiimi ehk Toyotaga.

M-Spordi tiimis sõitev Esapekka Lappi tunnistab, et tema prantslase jätkamist ette ei näinud. "Olen üllatunud, et Seb tänavu sõidab. Ma arvasin, et ta võib lõpetada," ütles 29aastane ralliäss WRC portaalile.

"Näib, et tiitli kaotamine Tänakule andis talle motivatsiooni," jätab Lappi. "Ma ei tea, mida Ogier teeb peale ralliga lõpetamist. Olen kindel, et kuskil ta sõidab edasi."

Lappi on öelnud, et Ogier on tema karjääris olulisel kohal. Mehed esindasid eelmisel aastal Citroeni tiimi ja soomlane õppis enda sõnul prantslaselt väga palju.

Esapekka Lappi jäi eelmisel hooajal WRC-sarjas kokkuvõttes kümnendale kohale. Mehe arvel on ka üks rallivõit, mille ta noppis 2017. aastal koduradadelt Jyväskyläs.