Lionel Messi, Arturo Vidal ja Jordi Alba ei taha palgakärpest midagi kuulda.Foto: Joan Monfort
Jalgpall
27. märts 2020, 14:23

UMMIKSEIS: Barcelona soovis kärpida jalgpallurite palka, kuid mängijad saatsid ettepaneku pikalt

Jalgpalliklubi FC Barcelona president Josep Maria Bartomeu on mängijatele välja pakkunud 70% ja 50% palgakärpe, kuid vutimehed saatsid mõlemad ideed pikalt. Hispaania meedia sõnul surub meeskond riiklike meetmete abil suure palgakärpe siiski läbi.

Kuna klubi ja tähtmängijate arutelud jooksid liiva, siis Hispaania meedia sõnul kasutab Barcelona eriolukorraks loodud ERTE meedet. Tegu on riiklikult lubatud ajutise 70% palgakärpega, mida võivad sissetuleku kaotavad ettevõtted ettenägematutes olukordades kasutada.

Palgakärbe puudutab kõiki spordiosakondi, sealhulgas meeste ja naiste jalgpalli- ja korvpallitiime. Peamine mure on siiski vutimängijatega, kes teenivad kamba peale enam kui 500 miljonit eurot aastas. Seda peetakse terve spordimaailma suurimaks palgafondiks.

Koroonaviiruse puhangu tõttu on Hispaanias jalgpall määramata ajaks peatatud. See tähendab, et klubidel on kadunud ka igapäevased mängupäevadelt ja muuseumikülastustelt tekkivad rahavood.

Mõnes Saksamaa kõrgliigaklubis on juba tervel meeskonnal sissetulekuid vähendatud. FC Barcelona raskused mängijaid siiski ei huvita ja väidetavalt on idee palgakärpest tekitanud staarmängijates paksu verd.

Hispaanias oli eilse seisuga üle 55 000 positiivse koroonajuhtumi ja elu oli jätnud enam kui 4000 inimest. Sellega on Lõuna-Euroopa riik maailma üks suuremaid koroonakoldeid.